Als kind was ik altijd al in of rond het water te vinden. Wij woonden om de hoek van een zwembad, waar ik vaak heen werd gestuurd als ik me verveelde. Mijn zomers waren gevuld met zeilen, surfen en vooral heel veel zwemmen.

Als volwassene verloor ik het water een beetje uit het oog, totdat ik weer serieus met zwemmen begon en met Total Immersion in aanraking kwam. Ik was zo onder de indruk van deze fantastische manier van zwemmen en ook leren zwemmen, dat ik weer net als vroeger ieder vrij moment het water in dook, om er alles over te weten te komen. Omdat ik gaandeweg merkte dat ik goed uit kan leggen hoe TI in elkaar zit, en ik dat ook heel erg leuk vind om te doen, was de stap om coach te gaan worden niet zo groot. Dus versterk ik nu vol energie en enthousiasme Swimfantastic bij de workshops, clinics, groepslessen en privélessen.

Giel is TI Coach level 3. Naast Techniek traint hij zwemmers ook in het sneller zwemmen en zwemmen in open water. Ook maakt hij trainingsprogramma’s voor TI-zwemmers met een bepaald zwem- of triatlondoel.