Zelf voel ik me al mijn hele leven als een vis in het water en zwemmen loopt als een rode draad door mijn leven. Het water ontspant me en maakt me blij. De beleving van een andere wereld als je je hoofd onder water steekt heb ik altijd fascinerend gevonden. Dit was mede een overweging om biologie te gaan studeren, waarbij ik alle mariene biologie vakken heb gevolgd. Later heb ik me gespecialiseerd in gedragsbiologie (Ethologie). Voor mijn afstuderen wilde ik dolfijnen/walvissen of mensapen bestuderen. Uiteindelijk ben ik in de jungle’s van Indonesië terecht gekomen en heb orang-oetangs bestudeerd.

In 2011 heb ik de jungle verruild om weer meer in het water te liggen en overwoog duikinstructeur te worden, aangezien ik al assistent duikinstructeur was. Maar ik kon mij niet vinden in de manier waarop lesgegeven werd.

In 2014 ontdekte ik het fishlike zwemmen van Total Immersion tijdens een TI workshop Level 1.0. Ik vond het meteen geweldig omdat het zo natuurlijk voelde. Door het mindful leren zwemmen op ontspanning en techniek, kreeg ik plezier in baantjes zwemmen. Omdat ook de manier van les geven mij enorm aansprak, heb ik inmiddels van mijn hobby mijn werk gemaakt door TI coach te worden.
Het is een eer om deel te mogen uitmaken van het enthousiaste Swimfantastic coach team. Ik kijk er naar uit mijn liefde voor het in water liggen, mijn TI ervaring en kennis met jullie delen.

Helga is Level 1.0 Coach en gespecialiseerd in techniek aanleren.