Zelf voel ik me al mijn hele leven als een vis in het water en zwemmen loopt als een rode draad door mijn leven. Het water ontspant me en maakt me blij. De beleving van een andere wereld als je je hoofd onder water steekt heb ik altijd fascinerend gevonden. Dit was mede een overweging om biologie te gaan studeren, waarbij ik alle mariene biologie vakken heb gevolgd. Later heb ik me gespecialiseerd in gedragsbiologie (Ethologie).

In 2014 ontdekte ik het fishlike zwemmen van Total Immersion tijdens een TI workshop Level 1.0. Ik vond het meteen geweldig, omdat het zo natuurlijk voelde. Door het mindful leren zwemmen op ontspanning en techniek, kreeg ik plezier in baantjes zwemmen. In januari 2017 besloot ik van mijn hobby mijn werk te maken en werd TI coach. Sinds ik coach ben heb ik veel geleerd over mijn eigen zwemmen (ik heb nog weer efficiënter en sneller leren zwemmen), maar ik heb ook veel geleerd en genoten van de mensen die ik heb mogen coachen om efficiënter en sneller te zwemmen. Werken als TI coach blijf ik geweldig vinden, ieder mens is anders en dat houdt me scherp. Als coach kun je je ook blijven ontwikkelen. Zo kan ik je nu ook Schoolslag, Rugcrawl of Vlinderslag aanleren. En wil je een zwemdoel realiseren? Laat mij jouw persoonlijke trainingsplan maken.

Het is mooi om deel te mogen uitmaken van het enthousiaste Swimfantastic coach team. Ik kijk er naar uit mijn liefde voor in het water liggen, mijn TI ervaring en kennis met jullie te delen.

Helga is Level 3.0 Coach.