Wil je ontspannen en efficiënt borstcrawl zwemmen? Of een van de andere zwemslagen? Dat kan. Total Immersion is een in Amerika ontwikkelde en beproefde methode waarin je leert te werken met het water, in plaats van tegen het water. Total Immersion betekent letterlijk: je onderdompelen in water. Maar ook: je helemaal overgeven aan het water. Dat is de basis van deze zwemtechniek. Total Immersion leert je het water op een andere manier te ervaren. Je zwemt intenser. Met minder spierkracht, en een stuk efficiënter.

Door je minder in te spannen kun je langer zwemmen. En ook sneller zwemmen. Met Total Immersion maak je geen overdreven arm- en beenbewegingen. Je slaat jezelf ook niet door het water: je glijdt door het water. Daarbij maak je optimaal gebruik van de energie in je lichaam om vooruit te komen.

Total Immersion kijkt naar wat vissen onderscheidt van mensen. Vissen bewegen zo efficiënt mogelijk door het water. Ze veroorzaken bijna geen weerstand. Al hun energie wordt efficiënt ingezet om vooruit te komen. Voor mensen is dat ook mogelijk. Maar dat gaat niet vanzelf. Daar heb je oefening, concentratie en focus voor nodig.

Een belangrijk concept in Total Immersion is het Japanse Kaizen. Kaizen staat voor een proces van voortdurende verbetering. Met Total Immersion zul je op ieder niveau vooruitgang en nieuwe uitdagingen ervaren. Zo staat je leerproces nooit stil, en blijf je altijd met plezier naar het zwembad gaan. En met nog meer plezier in open water zwemmen.

Total Immersion is in 1989 ontwikkeld door Terry Laughlin. Hij was toen al 17 jaar zwemcoach voor vele jonge competitiezwemmers in Amerika. Het hoofdkantoor van Total Immersion zit ook in Amerika. Er zijn wereldwijd meer dan 200 TI coaches in 27 landen.

Een mooi filmpje: Samen zwemmen in open waterSwimfantastic werkt met de eerste TI-Coaches in Nederland. Wij zijn gecertificeerd om Total Immersion workshops, clinics, groepslessen en privélessen te geven. We geven les op verschillende niveau’s. Op niveau 1.0 werken we aan techniek. En op niveau 2.0 laten we je met de Fast Forward Training sneller zwemmen.

Wil je een groepsles of workshop volgen, en wil je weten welke het best bij jouw niveau past? Vul dan het contactformulier in, dan helpen we je bij het maken van de juiste keuze. Aangezien onze groepen klein zijn, kunnen we je veel persoonlijke aandacht geven. Dat werkt het best als het niveau van de zwemmers enigszins gelijk is. Bekijk hier het actuele aanbod.

Ben je al een fanatieke borstcrawl-zwemmer? Dan bekijken we waar we je slag efficiënter kunnen maken. Dat betekent soms dat we weer terug gaan naar de basis. We laten je ontspannen en kleine bewegingen door je lichaam ervaren. Eerst nadenken in plaats van doen. We laten je voelen wat het water doet als je beweegt. En voor je het weet glijd nog makkelijker door het water.

Zoals bijvoorbeeld Japanner Shinji Takeuchi:

Ben je een triatleet? Stel je voor: met minder inspanning even snel aan de finish komen van het zwemonderdeel, zou dat niet een enorme winst zijn? En wat als je zelfs nog eerder aankomt?
Er zijn triatleten die het zwemonderdeel het meest ingewikkelde onderdeel vinden. Als landdier ben je gewend en getraind hard te lopen. En het stuk fietsen op die lichtgewicht fiets van 5000 euro gaat na jarenlange ervaring ook prima. Het zwemonderdeel is de start van de triatlon. Hoe minder energie je hier verspeelt, des te meer energie hou je over bij de andere twee onderdelen. Bovendien doen bij TI je benen bijna niets, dus verzuren ze niet. Je hebt ze tenslotte hard genoeg nodig voor het fietsen en hardlopen. Een clinic of TI-les volgen is daarom de investering waard. Een investering in je eigen lichaam en je eigen zwemmen.Stel je voor: met minder inspanning even snel aan de finish komen van het zwemonderdeel, is dat niet enorme winst? En wat als je zelfs eerder en minder uitgeput aankomt?

Wil je lezen wat zwemmers over de sessies van Swimfantastic zeggen?


Klik hier voor alle ervaringen

10% korting op Total Immersion producten!

Relaties van Swimfantastic krijgen 10% korting op producten in de Total Immersion Online Store. In de webshop vind je niet alleen boeken en DVD’s maar ook allerlei andere handige zwemmaterialen.

Gebruik kortingscode:

swimfantastic

Total Immersion Online Store

Korting geldt niet voor workshop. Sorry!