Marjon is TI MasterCoach en Coach in alle andere slagen (Vlinderslag, Rugcrawl en Schoolslag). Naast Techniek aanleren en verbeteren, traint zij zwemmers in het sneller zwemmen en maakt zij trainingsprogramma’s voor TI-zwemmers met een bepaald zwem- of triatlondoel. Ook leidt zij TI Coaches op in Europa. Voor de Reddingsbrigade leidt ze examinatoren op, ze traint lifeguards en neemt examen af voor Zwemmend Redden voor Zwembaden en Strand.

Van jongs af aan ben ik in het water te vinden. Eerst om te spelen, later om de vermoeienissen van de dag af te spoelen. Heerlijk. In 2005 ben ik lid geworden van de reddingsbrigade en ontdekte ik dat het niet alleen ontzettend leuk is om zelf te leren hoe je iemand uit het water redt, maar ook om het over te dragen aan anderen. Met de benodigde papieren op zak en vanuit die passie ben ik Swimfantastic gestart en heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt. Tijdens mijn eigen triathlonwedstrijden merk ik het voordeel van een goede zwemstart. En als we echt lange afstanden zwemmen (10k+) kan ik optimaal van de omgeving en andere zwemmers genieten omdat het zwemmen zo makkelijk gaat. Dat gun ik iedereen.

Ik geloof dat iedereen kan leren zwemmen, maar dat zwemmen echt leuk wordt door de manier waarop je het doet. Voor kinderen zit het in het ervaren van de kracht van het water. Maar ook in het samen zwemmen, plezier hebben met elkaar en van elkaar leren. Voor volwassenen is het juist het geven van een andere kijk op zwemmen.

Te laten ervaren dat het net iets anders doen een heel groot effect heeft op de snelheid en de efficiëntie van zwemmen. Dat scheelt op lange afstanden een hoop tijd en energie. Vandaar ook dat Total Immersion daar heel erg bij aan sluit en ik trots ben de eerste TI-Coach van Nederland te zijn.